„На площадката за велосипедисти“

Децата от подготвителните групи и техните учители изнесоха пред родителите открита педагогическа ситуация на тема „На площадката за велосипедисти“, заложена в годишния план по БДП на училището. Под формата на игри бъдещите първокласници демонстрираха знанията си за правилата за движение по пътищата, а в импровизираното състезание показаха уменията си като велосипедисти и управляващи тротинетки.

бдп-тротинетки1
бдп-тротинетки2
blagodarstveno-pismo
партньорство с родителите / ПГ /
партньорство с родителите / ПГ /
Децата от ПГ – Б, с учители г-жа Павлова и г-жа Гиргинова с въодушевление представиха „Пролетен поздрав за мама“. Имаше, смях, игри, песни, танци и сълзи от радост.

С активното участие на родителите беше отбелязан Деня на християнското семейство в подготвителните групи. Празникът премина с много песни, танци, игри и забавления за малки и големи!

/Декември 2023/

Здравейте Уважаеми г-н Касъров, г-жо Орманова, г-жо Петрова, г-жо Папазчева и целия екип на училище „Н.Й.Вапцаров“!

Ако ми позволите, бихме искали да изкажем искрени благодарности на целия Ви екип за шанса, който дадохте на Мирослав Минчев от VI e клас, а именно възможността за участие в петия национален литературен конкурс, посветен на Вапцаров, който се проведе на 02.12- 03.12.2023 в  сградата на община Варна.

Щастливи сме да споделим, че Миро бе отличен за участието си със специална награда, което  направи него самия изключително щастлив и една стъпка по-уверен в самия себе си и в своите възможности. Направи и нас като родители много, много горди с нашето момче. 

Искрено се надявам занапред да има още такива шансове, както за Миро, така и за всички специални деца, имащи щастието да учат в това прекрасно училище и да бъдат възпитавани от професионалисти като Вас! Такива моменти са безценни и трайно се отразяват в паметта на тези невероятни деца.

Специални благодарности на г-н Касъров и г-жа Орманова!

Весели празници и бъдете здрави!!! 

С уважение : Диана и Александър Минчеви

  БЛАГОДАРСТВЕНО ПИСМО

от родителите и учениците на 1а клас с класен    ръководител Светла Иванова

        С настоящето писмо искаме да изкажем благодарността си към

Директор – Иванка Николова

Зам.Директор- Стоянка Колева

Зам.Директор  – Маргарита Грозданова

Зам-Директор- Емил Илиев

Зам.Директор- Кремена Георгиева  

      Не намираме думи, с които да изразим голямата си благодарност и уважение за вниманието и грижите, оказани от целия екип за това, че всички заедно успяхме да преминем през този толкова труден период в живота ни. Благодарим Ви за неуморния труд и благородство, за компетентните грижи към учениците и родителите и за безкористното внимание, което ни отдавате без да се щадите. Има мигове, които променят целия ни живот, има и такива, които ни карат да преосмислим всичко, да живеем по-пълноценно, по-мъдро, по-смислено…         В един от тези мигове от нашия живот до нас и децата ни се оказахте вие. В трудната за нас ситуация, Вие проявихте много разбиране и човещина. С отношението си сякаш ни помогнахте психологически да преодолеем по-лесно случилото се. Вие запазихте хладнокръвие и извършихте своите професионални задължения, като нито за миг не забравихте, че преди всичко трябва да бъдем ХОРА. Искрено се надяваме в системата на образованието да има все повече такива достойни и етични  директори учители като вас.

      Много ни се иска да посеем нова мисъл, изпълнена с чувство на благодарност към учителите на децата ни, които в последните дни се преврнаха в герои на нашето време. За кратък срок на вас се наложи да пренастроите себе си, децата и нас самите на нова честота и това, повярвайте ни, Ви е коствало ужасно много време и отдаденост. Вие приехте мисията и намерихте решение за часове. И това трябва да се помни. Заради всичко това, за мотивацията, упоритостта, търпението и безкрайната любов към професията Вие заслужавате само респект и благодарност.         Искаме да Ви пожелаем здраве за Вас и Вашите семейства, много късмет и професионални успехи и дано във всяко учебно заведение в страната има хора като Вас, за да бъдем всички останали спокойни за живота, здравето и обучението на нашите деца !!!

       Благодарим ,че с ваша помощ успяхме да завършим първи клас и да получим първата си диплама.Днес ние завършваме и тази вечер аплодисментите ни ще бъдат за вас.

          Бъдете Благословени !

С искрена признателност от родителите и     учениците на 1а клас

Благодаря за обратната връзка с мен!

Възхитена съм от вашия професионализъм,начина по който поднасяте новия материал на децата,клипчетата за контакт с децата,аудиодиктовките,и всичко останало!Радвам се че Любчо е попаднал на класен ръководител като вас с висок критерий за обучение на учениците,поднесен по един интересен и иновативен начин,по лесно разбираем за всички деца! Щеше да е хубаво и другите учители да си преподаваха новия материал като вас,да се записват на живо и да разказват уроците на достъпен за тях език.Все едно че са онлайн с учениците си!Благодаря отново за всичко което правите за децата,за положения труд,и търпението към децата!      С уважение Ана Чанева!

Уважаеми преподаватели,

 
Изминаха три седмици от началото на новото предизвикателство за Вас, за учениците и за нас родителите. Като майка на второкласник, бих искала да споделя как се справяме с реорганизирания учебен процес.
 
В началото ни бяха нужни 2- 3 дни за адаптация към новата структура на преподаване. Впоследствие успяхме да организираме деня си. Аз съм доволна и одобрявам тази форма на обучение,защото:
 
1.Детето работи спокойно,без никакъв стрес.
 
2.Учебният материал е представен нагледно, достъпно и по един забавен и интригуващ начин.
 
3.Детето не е натоварено,има възможност за допълнителна работа вкъщи ( това е решение на родителите).
 
4. Детето работи самостоятелно и концентрирано. 
 
Дистанционната форма на обучение развива у децата чувство на отговорност.От друга страна родителите се запознават с учебния процес и стават по- заинтересовани ,ангажирани и сътрудничат на преподавателите.
 
Благодаря за търпението, упоритостта, креативността на всички преподаватели.
Заедно ще се справим в общата ни кауза – образовани, мислещи, знаещи, отговорни деца.
 
С уважение,
 
Марияна Грозданова