СЪОБЩЕНИЕ

Библиотеката няма да работи през месец юли.

Ще работи на 03.08.2020г.

 

СЪОБЩЕНИЕ

Уважаеми родители,

на  02.06.2020г. от 10. 00 часа отваря  електронната система за  прием на ученици в 1 клас.

Информация за графика на дейностите ще намерите в страница ПРИЕМ.

Важно!

Във връзка с провеждането на Национално външно оценяване на 15 юни 2020 година в училищата на тази дата записването на класираните първокласници ще се извършва само във времето от 15:30 часа до 17:30 часа.

 

С чувство на национална гордост учениците от Второ ОУ „Никола Йонков Вапцаров“ отдават своята почит на всички просветители, учени, творци и на своите учители.

ЧЕСТИТ 24 МАЙ – Денят, в който честваме празника на българската просвета и на създаването на славянската писменост! Защото няма нищо по-красиво от високия дух и нищо по-силно от знанието!

Денят, който идва с блясъка на своята тържественост, пренесъл възрожденския си дух през вековете, утвърдил се като най-светлия, най-съкровения, най-българския празник. Това е денят на буквите, на просветата, на духа.

Нека уважаме и пазим своето най-голямо богатство – словото!

Честит празник на знанието!

Да бъдем горди, достойни и грамотни българи!

Алгоритъм

Алгоритъм

СЪОБЩЕНИЕ

Във връзка със заповед № РД-01-124/13.03.2020 г. на Кирил Ананиев, министър на здравеопазването се преустановяват учебните занятия от 16.03.2020 г. до 29.03.2020 г. на територията на Република България.

ИВАНКА НИКОЛОВА
ДИРЕКТОР на
ВТОРО ОУ”Н.Й.Вапцаров”
гр.Варна

СЪОБЩЕНИЕ

СЪОБЩЕНИЕ

Удължаване на грипната ваканция

Във връзка с дадено задължително предписание от РЗИ-Варна  /Протокол № РД -02-1/04.02.2020 г./, учебните занятия във Второ основно училище „Никола Йонков Вапцаров“ се преустановяват до 07.02.2020 г. включително!

ОБЛАСТНИ КРЪГОВЕ НА ОЛИМПИАДИ

Съгласно заповед № РД09-227/29.01.2020 г.на министъра на образованието и науката се променя датата на областния кръг на олимпиадата по математика от 1.02.2020 г. (събота) на 5.02.2020 г. (сряда).

Съглано заповед №РД09-67/16.01.2020г. се променя датата на областния кръг на олимпиадата по физика от 22.02.2020г. начало 9.00ч. на 23.02.2020г. начало 14.30ч.

   Днес тържествено беше прерязана лентата за официалното откриване на обновената сграда на Второ основно училище „Никола Йонков Вапцаров“, град Варна. 

   На откриването присъстваха Деница Николова – зам. министър на МРРБ, Иван Портних- кмет на град Варна, Христо Христов – кмет на район „Младост“, Тодор Балабанов – председател на Общински съвет – град Варна, Лилия Христова – директор на Дирекция „Образование и младежки дейности“.

   Поздравления към екипа на училището поднесоха г-жа Деница Николова и  г-н Иван Портних.

   Директорът на Второ основно училище „Никола Йонков Вапцаров“ г-жа Иванка Николова благодари за ползотворното сътрудничество с община Варна.

  Училището бе обновено по проект „Модернизация на образователната инфраструктура на територията на град Варна“.

 

Обръщение на административното ръководство

  

УВАЖАЕМИ   РОДИТЕЛИ И   КОЛЕГИ,

 

ръководството на Второ основно училище „Никола Йонков Вапцаров“ изказва БЛАГОДАРНОСТ на всички, които активно участваха в дейностите по преместване на инвентар, необходим за оборудване на класните стаи в сградите на ОУ „Стоян Михайловски“ и СУ „Неофит Бозвели“ на 20.10.2018 г. (събота).

 

За пореден път училищната общност доказа на практика, че работи в добър екип с перфектна организация.  Пресечните точки в нашата работа кореспондират с основната цел – сградата на Второ основно училище „Никола Йонков Вапцаров“ да придобие нова, съвременна визия, отговаряща на  европейските стандарти и всеки ученик да се чувства комфортно и уютно в нея.

 

Директор: Ив. Николова

 

ЗДРАВЕЙ УЧИЛИЩЕ!
 

Първата седмица на учебната 2018-2019 година беше изпълнена с много емоции и усмивки.
На 17 септември, както всяка година, Второ основно училище „Никола Йонков Вапцаров“ отвори врати за своите ученици, родители и гости. След Химна на Република България те посрещнаха с вълнение знамето на училището.
По традиция в тържеството взеха участие Духовият оркестър с ръководител г-жа Л.Германова и ученици от хореографските паралелки с ръководител г-жа Д.Радулова.

Своите поздрави към учителите, родителите и учениците отправиха г-н Коста Базитов – заместник-кмет на община Варна, г-жа Иванк Пенева – старши експер в Регионално управление на образованието Варна, г-н Юлиян Николов – заместник-кмет на район „Младост“.
Г-жа Иванка Николова, Директор на  Второ основно училище „Никола Йонков Вапцаров“ също поздрави всички ученици, учители, родители и гости с пожелания за една незабравима и успешна учебна година.
Най-развълнувани бяха първокласниците от новосформираните седем паралелки, които с  трепет прекрачиха прага на училището, водени от своите класни ръководители.
След тържественото откриване, всички влязоха в класните стаи, готови за приключения и предизвикателства през новата учебна година